Tabouleh salade – Swinkl

Tabouleh salade

Swinkl Tabouleh salade

Tabouleh is een salade uit de Libanese en Syrische keuken., waar veel variaties op zijn. Het is een salade van bulgur met veel kruiden. Dit is mijn variant op Tabouleh, een heerlijke frisse salade, rijkelijk overgoten met een dressing van olijfolie met citroen, granaatappel azijn, swinkl feta kruidenmix, swinkl boter kruidenmix, sumak.....

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

 1. Was de komkommer, snij in de lente doormidden, verwijder de zaadjes/het zachte middendeel en snij in kleine stukjes.
 2. Snij de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes.
 3. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes, zowel het groene als het witte deel.

   

   
 4.  

  Maak een dressing van olijfolie met citroen, granaatappel azijn, swinkl feta kruidenmix, swinkl boter kruidenmix, sumak, citroengras, kruidnagelpoeder, foelie en chili gemalen en zet apart.
 5. Breng de kip- of groente bouillon met een scheut olijfolie extra vergin tot tegen het kookpunt. Giet de couscouskorrels in een schaal en schenk er de hete bouillon over.Kruid met fleur de sel zeezout en zwarte peper. Laat de korrels een kwartier wellen tot ze al het vocht hebben opgeslorpt. schraap dan los met een vork.
  Proef en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of heet water toe. 
 6. Schep de groenten, komkommer, tomaten en lente-uitjes door de couscous of bulgur.
 7. Meng de dressing ook door de couscous, proef, en breng op smaak met fleur de sel zeezout en zwarte peper. Laat de salade minimaal 1 uur staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: snel klaar · budgetvriendelijk · makkelijk-voorgrecht-salade-lunch-vegetarisch-koolhydraardarm-swinkl-heerlijk-lekker
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing