Tarbot met asperges – Swinkl

Tarbot met asperges

Swinkl Tarbot met asperges

Tarbot met asperges: Een heerlijk origineel bordje met noordzeetarbot met witte asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, linguine of gewoon zo.

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Schil de witte asperges en snij het houterige stukje onderaan weg. Snij de asperges in stukken. Kook de witte aspergestengels 10 minuten in gezouten water, de witte aspergepunten 5 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verdeel de tarbot in kleinere stukken. 
  2. Hak de gekookte asperge stengels in kleine stukjes, houd de aspergepunten aan de kant.
  3. Fruit de ui glazig in olijfolie met citroen en de olijfolie met knoflook. Laat kort meebakken. Voeg er de fijngehakte aspergestengels aan toe. kruide met citroengras gemalen, curry en gemberpoeder. Blus met de wijn en laat inkoken tot de alcohol verdampt is.
  4. Schenk er de room bij. Breng tot tegen de kook aan. Leg er de gekruide tarbotstukjes bij. Laat 3 minuten sudderen tegen de kook aan. Bind eventueel met maïszetmeel.
  5. Bak kort de aspergepunten goudbruin aan.
  6. Presenteer op een bord met de tarbot filet en werk af met de garnalen, waterkers en de saus met aspergestukjes alsook de vers gedroogde peterselie.

Tags:snel klaar · budgetvriendelijk · makkelijk-hoofdgrecht-koolhydraadarm-swinkl
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing