Tartaar van zalm, tomaat en avocado – Swinkl

Tartaar van zalm, tomaat en avocado

Swinkl Tartaar van zalm, tomaat en avocado

Tartaar van zalm, tomaat en avocado: Deze toren van zalmtartaar ziet er toch behoorlijk indrukwekkend uit! Dit eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris, ontzettend lekker en zelfs ronduit feestelijk is. De zachte smaken van de zalm en avocado gaan super goed met de gebakken scampi bovenop.

Ingrediënten : 2 personen

Bereidingswijze:

  1. Snijd de gerookte zalm plakjes in kleine stukjes. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees klein.
  2. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in kleine stukjes. Meng met citroenazijn.
  3. Meng de gerookte zalm, avocado met de tomaat, de rode ajuin en de Swinkl extra virgin olijfolie. Breng op smaak met fleur de sel zeezout, zwarte peper, sumak en voeg de Swinkl feta kruidenmix en de Swinkl special mix(vuurbommetje) toe. 
  4. Laat de scampi's ontdooien, haal het darmkanaal uit en dep droog. Verhit de olijfolie bakken en braden in een pan en leg er de scampi's in. Kruid met wat curry, zwarte peper en fleur de sel zeezout. Bak de scampi's ± 2 min. Op een hoog vuur.
  5. Plaats een serveerring op een serveerbord en vul met het zalmmengsel. Wanneer het zalmmengsel stevig in de serveerring zitten, haal je de ring voorzichtig los. Plaats bovenaan de gebakken scampi.
  6.  Maak een prachtige presentatie op je borden en garneer met vers gedroogde peterselie.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

 Tags:avocado-gemakkelijk-snel-voorgerecht-lekker-heerlijk-Swinkl-garnalen-scampi-zalm-salade-feestelijk-kerst-zomer
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing