Visvidée met tongscharren, mosseltjes en grijze garnalen – Swinkl

Visvidée met tongscharren, mosseltjes en grijze garnalen

Swinkl Visvidée met tongscharren, mosseltjes en grijze garnalen

Een heerlijk koninklijk voorgerechtje of ook als hoofdgerecht. Visvidée met tongscharren, mosseltjes en grijze garnalen.

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Spoel de mosselen even af in koud water. Kook ze onder een deksel met een beetje water en bestrooi met zwarte peper en gemberpoeder, kook gaar tot ze hun schelpen openen. Haal de mosselen uit de schelp. Je mag het mosselsap eventueel ook bij de visbouillon doen, maar houd er rekening mee dat dit wel een heel uitgesproken smaak geeft.
  2. Maak de asperges schoon. Kook of stoom ze in 6 tot 8 minuten gaar.
  3. Rol de tongscharfilets op met de binnenzijde aan de buitenkant, eindig met de staart: zo blijven ze in een rolletje. Schik ze in een lichtjes beboterde pan en giet ze onder met de kokende bouillon. Laat de vis ongeveer 5 minuutjes trekken onder een deksel in het kooknat. Haal hem uit het kooknat en houd hem warm.
  4. Bind de visbouillon en het mosselsap, voeg er naar smaak een beetje witte wijn aan laat hem even inkoken met de room en doe er wat zwarte peper en fleur de sel zeezout bij. Bind de saus met het lepeltje roux en kruid met de swinkl boter kruidenmix.
  5. Verwarm de oven voor op 150 °C. Warm de bladerdeegjes even op in deze matig warme oven.
  6. Serveer: Schik er de asperges, de tongfilets, de garnalen en de mosseltjes in. Lepel er op het laatst de mousselinesaus over. Serveer de videe meteen.

Tip: Als je de vis zelf fileert en de garnalen zelf pelt, laat dan de graten en koppen nog ongeveer 20 minuutjes meetrekken in de opgewarmde visbouillon.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: voorgerecht-hoofdgerecht-visgerecht-tong-vis-swinkl-heerlijk-koolhydraten-gezond

 
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing