Zeeduivel stoofschotel op zijn Provençaals – Swinkl

Zeeduivel stoofschotel op zijn Provençaals

Swinkl Zeeduivel stoofschotel op zijn Provençaals

Zeeduivel stoofschotel op zijn Provençaals: Zeeduivel is een heerlijk stevige en sappige vissoort, en komt helemaal tot zijn recht in deze puttanesca tomatensaus met olijven en kappertjes .

 Ingrediënten: voor 4 personen

 Bereidingswijze:
  1. Verhit olijfolie bakken en braden in een grote  stoofpot op een matig vuur en stoof de sjalotstukjes glazig. 
  2. Roer er de paprika's, courgette, aubergine bij en schenk er wat extra olijfolie bakken en braden bij. Zeker de aubergine gedraagt zich graag als een spons.
  3. Roer de tomaten en de zoete aardappel door de groenten en laat de mengeling een tiental minuten stoven op een zacht vuur. Kruid dit geheel met Swinkl feta kruidenmix en wat fleur de sel zeezout en roer ze doorheen de stoofpot.
  4.  Roer er de puttanesca tomatensaus met olijven en kappertjes door de stoofpot.
  5. Proef de saus en indien nodig kruid nog met zwarte peper en fleur de sel zeezout.
  6. Kruide de zeeduivel filets met fleur de sel zeezout en zwarte peper. Leg de zeeduivelfilets in de saus en laat nog eens 5 minuten verder sudderen. 
  7. Serveer porties van de stoofschotel in diepe borden of schaaltjes. Werk het gerecht af met  snippers peterselie of vers gedroogde peterselie.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: puttanesca- tomatensaus-Arrabbiata-vis-zeeduivel-kabeljauw-zalm-stoofpot-stoofschotel-hoofdgercht-heerlijk-lekkker-swinkl-hoofdgerecht-voorgerecht-vis-inktvisringen-mosselen- gamba's-stoofpot-stoofschotel-swinkl-heerlijk-lekker-zeevruchten
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing