Zeevruchten stoofpotje – Swinkl

Zeevruchten stoofpotje

Swinkl Zeevruchten stoofpotje

Een delicieus lekker zeevruchten stoofpotje: Dit hartverwarmend stoofpotje is licht verteerbaar en smaakt fantastisch lekker. De puttanesca tomatensaus of  Arrabiatta tomatensaus met chili en knoflook maken het gerecht af en staat binnen een mum van tijd op tafel. Een echte feestklassieker voor de hele familie!

Ingrediënten: 4 personen

   Bereidingswijze:

  1. Roer de Swinkl olijfolie met look, de  citroen azijnSwinkl boter kruidenmix en Swinkl special mix (vuurbommetje) door elkaar in een kom. Voeg de gamba’s toe en breng op smaak met wat zwarte peper en fleur de sel zeezout.
    Meng de gamba's goed in de marinade en laat ze ongeveer 10 min staan.
  2. Verhit de Swinkl olijfolie bakken en braden in een grote diepe  pan op matig vuur en stoof de ui glazig.
  3. Voeg de puttanesca tomatensaus, Swinkl saffraan poeder en het bouillonblokje toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  4. Verhit Swinkl olijfolie bakken en bradenbak kort de gamba's en voeg de inktvisringen toe. 
  5. Voeg de zeevruchten en de mosselen aan de tomatensaus toe. Laat een 15-tal minuten pruttelen op een zacht vuurtje tot de mosselen open zijn. 
  6. Maak voor de rucola een simpele dressing, een scheutje olijfolie met basilicum over je sla gieten, een scheutje tomaat basilicum azijn en wat fleur de sel zeezout en wat zwarte peper.
  7. Serveer op een mooi bord  de zeevruchten stoofpot, bestrooi het gerecht af met zeezoutvlokken met citroen en met de op smaak gemaakte rucola. 

  De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

  Tags: hoofdgerecht-voorgerecht-vis-inktvisringen-mosselen- gamba's-stoofpot-stoofschotel-swinkl-heerlijk-lekker-zeevruchten
  Geef een reactie

  Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing