Retourneren - Teruggave beleid – Swinkl

Retourneren - Teruggave beleid

Retourneren en teruggave beleid

U heeft op alle webwinkels van Swinkl.eu het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Gedurende deze termijn kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat.

PAS OP! Wees heel voorzichtig bij het openen van de verpakking, indien u uw artikel moet terugsturen, dan moet dit in de originele en onbeschadigde verpakking!

Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u, of een door u aangewezen derde anders dan de vervoerder, het product in bezit heeft gekregen. Als u in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u het laatste product of onderdeel heeft ontvangen. Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht verzoeken wij u om ons een e-mail te sturen via info@swinkl.eu

Binnen uiterlijk 14 dagen na het sturen van de e-mail dient u de producten terug te sturen. Wij verzoeken u het product in de onbeschadigde originele verpakking te retourneren. Indien dit niet het geval is zullen wij niet 100% terugbetalen.

Wat kost het retourneren en hoe gaat het terugbetalen in zijn werk? Nadat u gebruik heeft gemaakt van uw herroepingsrecht ontvangt u alle betalingen, inclusief eventuele leveringskosten voor de heenzending, zo snel mogelijk, uiterlijk binnen veertien dagen terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft. U draagt zelf de kosten voor de retourzending.

Wanneer u een product wilt retourneren, dan vragen wij u om contact op te nemen via het e-mailadres info@swinkl.eu. In deze mail kunt u aangeven wat (en het liefst waarom) u wilt retourneren. Vermeld in de mail ook uw order- of factuurnummer en het liefst ook uw telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken bij eventuele vragen.

Wat kan ik doen in het geval van een probleem? Problemen binnen 24/48 uur na levering waar tekenen zijn van een beschadigde verpakking:
Al onze producten verlaten ons magazijn met een verpakking in perfecte staat. Als u schade opmerkt bij de levering, is het NOODZAKELIJK dat u dit duidelijk vermeldt op de pakbon van het bezorgbedrijf door er bijvoorbeeld '˜PAKKET ZICHTBAAR BESCHADIGD' te vermelden.
Als u ons binnen de 24 uur na de levering op de hoogte stelt van dit probleem en dit bewijst met een gescande pakbon, dan kunnen we dit document gebruiken om een vordering in te dienen bij de verzekeraar van de verzender en kunnen we het beschadigde product vervangen.

Problemen tussen 48 uur en 15 dagen na levering - verkeerd product ontvangen.
We accepteren de vervanging van verkeerde producten. Wij zullen betalen voor de verzendkosten op voorwaarde dat u het incident heeft gemeld binnen 48 uur na levering, behalve wanneer Nigo G&D Bvba beslist om in plaats hiervan de productwaarde ervan terug te betalen. Draag er zorg voor dat het terug te geven product en zijn verpakking in ongeschonden staat verkeren!

Garantie - technische ondersteuning.
Alle producten hebben een fabrieksgarantie van 2 jaar na de leverdatum, behalve bederfelijke producten of gezondheids- en hygiëneproducten. Dit geldt niet voor defecten veroorzaakt door verwaarlozing, slagen, fout gebruik of manipulatie, verkeerde spanning of installatie, of slijtage. In het geval van IT-producten, dekt de garantie geen virusverwijdering, programmaherstel of herinstallatie. In gevallen waar de aanspraak op garantie geldt, zal het product worden hersteld, vervangen of geretourneerd, of zal er een korting in rekening gebracht worden, in overeenstemming met de wet.
De garantie wordt ongeldig verklaard:
- als er een detail van de garantie of het aankoopbewijs aangepast, veranderd of vervangen is; en/of als er geknoeid is met het identificatienummer of met het product dat onder garantie valt; en/of als het gerepareerd is zonder voorafgaande toestemming van de Technische Dienst.

Om aanspraak te maken op uw garantie MOET u ons het voorval vermelden via info@swinkl.eu met volgende info:
- Swinkl bestelnummer
- Verkoopfactuur
- Productomschrijving
- Omschrijving van het product probleem
- Bijgevoegde foto's in het geval van zichtbare schade
Elk geval wordt individueel afgehandeld en u zult de adressen krijgen van de technische diensten van iedere fabrikant voor uw land of de plaats waar u het product en de accessoires heen moet sturen (met vooruitbetaalde kosten).

De goede werkwijze voor het retourneren van producten in hun oorspronkelijke staat.
U moet het pakket correct voorbereiden. Om dit te doen, stopt u alle producten in een grote kartonnen doos (of dozen). Vergeet u alstublieft niet dat de originele dozen van de producten in perfecte staat moeten terugkeren, zonder labels of beschadigingen. Daarom gebruikt u best een extra verstevigde kartonnen doos.
De garantie dekt enkel fabricagefouten, en dekt in geen geval slijtage of fout gebruik. We betalen enkel het geld terug van producten met fabricagefouten. In het geval van verpakkingen met beschadigingen of vervoer labels, betalen we geen 100% van de productwaarde terug.
Wanneer we de producten hebben ontvangen, zal de technische dienst ze controleren en ze terugbetalen. Alle terugbetalingen zullen gedaan worden met dezelfde betaalmethode waarmee de bestelling werd betaald.
Wanneer betaalt Nigo G&D Bvba geen 100% van de productwaarde terug?
- Wanneer het product duidelijke tekenen vertoont van foutief gebruik of ongerechtvaardigde schade, of aankomt in slechte staat. 
- Wanneer het product wordt geretourneerd zonder de verpakking, met een beschadigde verpakking, of met transportlabels die de verpakking onbruikbaar maken -60% van de productwaarde zal in mindering worden gebracht.
- Wanneer het product geretourneerd wordt met ontbrekende delen of accessoires, of als de probleembeschrijving onecht is - het product zal niet worden terugbetaald.
Erg belangrijk: er worden geen terugbetalingen gedaan voor aan Nigo G&D bvba geretourneerde producten die geen gebreken hebben of waarvan de incidentbeschrijving onecht is. Ze worden opgeslagen in ons magazijn en u ontvangt een melding. U moet 7 dagen na ontvangst van deze melding bevestigen dat u wilt dat de producten teruggezonden worden naar u, nadat u voor de verzendkosten heeft betaald. Indien we geen bevestiging of betaling ontvangen binnen 7 dagen, zullen de producten worden vernietigd in een containerpark en zal Nigo G&D Bvba geen enkele aanspraak op de producten aanvaarden onder welke omstandigheden dan ook.

Wanneer wordt het geld teruggestort?
Wanneer we de producten hebben ontvangen in ons magazijn en we hun staat hebben gecontroleerd, storten we het geld terug volgens de betaalmethode die u hebt geselecteerd, met uitzondering van contante betalingen die worden teruggestort via overschrijving. Onthoudt u alstublieft dat het terugbetalingsproces enkele weken in beslag kan nemen totdat alle ontvangen goederen gecontroleerd zijn.

Nigo G&D Bvba koopt correct geleverde producten nooit terug.

We verkopen met erg strakke winstmarge en daarom zouden we u vriendelijk willen vragen om een open geest te behouden bij eventuele klachten. Hoe dan ook zal Nigo G&D Bvba zich altijd houden aan de garantiewet en zullen we geen moeite uit de weg gaan om u de best mogelijke service te bieden.
De meeste problemen hebben een eenvoudige oplossing. Daarom staan wij klaar om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden.

Klantenservice: info@swinkl.eu Tel:0473/274.316